Поредна жертва на фалшива самоличност във Фейсбук е родом от смолянското село Соколовци. Верка Стоянова загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа, съобщава bTV.
Верка Стоянова е майка на две деца. Преди малко повече от година среща във Фейсбук жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца, които търсят родителите си.
Верка се доверява на своята приятелка Иванина.
На фона на общата кауза, Иванина извлекла информация за тревогите на Верка, че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, в която живеела в София. „Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя", разказва пред медията Верка.
Иванина успява да убеди Верка да й предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.
Така Верка започва да дава пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището. След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.
„Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде „оки". Тя много обичаше да казва „оки", в писмата на Бойко Борисов също е „оки", разказва Верка пред bTV.
След като фалшификацията излезна в медиите, измамената жена беше разпозната от нейни познати и близки в Смолян, които й писаха във фейсбук. Те изразиха съжаление за това, което й се е случило. Други коментираха, че  никой не е застрахован от подобни измами. Хората изразиха надежда, че измамницата ще бъде заловена.
Верка им отговори, че има и други като нея, ужилени. „Явно все пак бях най-смела от всички да направя нещо, за да я спрем най-после", отговаря  във фейсбук на приятелите си Верка Стоянова.
Снимка: bTV

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Самото деяние на Верка Стоянова е престъпление тъй като тя сама признава, че е дала въпросните пари за подкуп. Докато не започнат да влизат в затвора такива като нея а също и тези , които хвърлят по 100 000 лв на мними полицаи този кошмар у нас няма да спре.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I