Дружество отнесе солена глоба в размер на 20 000 лева заради това, че е извършвало изземване на инертен материал от речното легло на река Арда. Санкцията е наложена от Басейнова дирекция „Източно-беломорски район" през месец май, като тази седмица санкцията бе потвърдена и от Районен съд – Смолян.
Нарушението е констатирано на 2 ноември 2016 г. в района на вливането на река Черешовска в река Арда. Контролните органи установили, че на това място се извършва изземване на баластра от речното корито чрез верижен багер, собственост на „Родопа Трейс" ЕАД . Изземваните материали се извозвали с три камиона, собственост на дружеството, като общо иззетите материали било около 500 кубически метра и същите били депонирани на около 150 метра преди водохранилището на малка водно електрическа централа. Според санкциониращия орган, дружеството е нямало разрешително за подобна дейност, заради което е наложена и сериозната санкция. Решението на Районен съд – Смолян може да се обжалва пред Административния съд.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I