В Мадан започна работата по дълго чаканата реконструкция и рехабилитацията на две от най-лошите улици в общината. В ремонтните дейности в село Леска е предвидено улиците да бъдат изцяло обновени, като в изпълнение на проекта е заложено подготвителни дейности, подмяна на цялото пътно легло, изграждане на ново отводняване, полагане на асфалт, както и други пътни работи с цел подобряване транспортно-експлоатационните качества на улиците. Общата дължина възлиза на близо 1 500 м.
При символичната първа копка, местните жители бяха истински въодушевени и коментираха, че повече от петдесетилетие чакат асфалт по тези улици.
Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов лично присъстваше на откриването на обекта.
„Радостно е, когато нещата се случват и хората са доволни. Това е най-важната оценка и мотивация за работа. Дълги години жителите тук наистина бяха много търпеливи, но най-важното е, че работата започна. Предстои да се правят много неща, защото както сами може да видите улиците са в изключително лошо състояние. Освен, че пътищата са черни, те са и със стръмни наклони, като при всеки проливен дъжд, водата ги изнася и буквално ставаха непроходими. Въпреки, ограничения бюджет на Община Мадан за този вид дейности, успяхме тази година да заделим средства в размер на 230 000 лв. с ДДС за ремонта на улиците и след проведена процедура, работата стартира. Ще се използва максимално все още хубавото време за работа", посочи кметът.
„В ежедневния си контакт с хората, разбираемо всеки иска и неговата улица да бъде ремонтирана. Разбира се, ние продължаваме нашата работа, като целта ни е приоритетно и възможно най-много пътища и улици да бъдат ремонтирани във всички населени места от общината, там където е непосилно с общински средства, ще търсим финансиране, като използваме възможностите на различни програми", заяви Молайсенов.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I