Строителството изпълнено, няма кой да го плати!

Фирма „изгоря" с 96 274 лева за строителството на водопровода за планинско водохващане в златоградското село Ерма река. Проектът бе изпълнен още в средата на 2004 г., но 13 години по-късно няма кой да плати изпълнените дейности. Оказва се, че кметството в Ерма река не би могло да бъде законов възложител на проекта поради факта, че теренът е собственост на Община Златоград. Окръжният съд в Смолян отхвърли иска на фирмата-изпълнител и поради изтичане на давностен период за изплащане на дължимото.
Договорът за обект „Външно водоснабдяване на с. Ерма река" бил сключен през април 2004 година. През май той бил изпълнен, а обектът издаден. Възложител по договора за изпълнение било местното кметство, а обектът бил изграден без противопоставянето на Община Златоград, която била негов собственик и ползвател. „Фирмата е предприела воденето на чужда работа, без да е била изрично натоварена затова от ответника, макар със знанието и без противопоставянето на последния. Работата е била добре управлявана в чужд интерес, водопроводът е бил изграден и предаден, и в резултат е налице ползването му от с. Ерма река", посочиха магистратите. Според съда, дейностите са били предприети след сключване на договор с неправоспособен субект. Давността за предявяването на иска пък е изтекла през 2009 година.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I