„Топлофикация София" е оттеглила жалбата си срещу смолянчанина Стефан Иванов, който бе осъден за неплатена сметка за парно, без да е ползвал услугата на монополиста. Това обяви самият той в ефира на Нова тв, където бе гост заедно с омбудсмана Мая Манолова. „Обади ми се частният съдебен изпълнител, за да ми го съобщи", посочи Стефан.
Както вече писахме, смолянчанинът е осъден да плаща за парно в София, където никога не е живял. Пенсионерът трябва да изплати 1300 лева на „Топлофикация"-София и освен това е принуден да доказва самоличността си в съда. „Пенсията ми е запорирана, тъй като размерът й е нисък. Не мога да я тегля от банкомат. Аз съм работил в София от 2003 до 2011 година и съм живял срещу Спешната помощ на бул. „Сливница" и до Националната следствена служба", разказа Стефан.
„Сюжетът е абсурден, сюрреалистичен. След като направихме пълна справка с моите експерти, се натъкнахме на абсурдната ситуация, че той е лицето Стефан, което е осъдено от два състава – на Софийски градски съд и от Софийски районен съд. А в Агенцията по вписванията имотът се води на Стефан от Смолян. В едно от възраженията съществува името на Стефан от ж.к. "Люлин", но крайният акт е на името на Стефан от Смолян". Това заяви в студиото на „Здравей, България" омбудсманът Мая Манолова.
От дружеството обаче оправдават действията си с данни в официални документи. „В справката в Агенцията по вписванията, съществува ЕГН-то на Стефан от Смолян. При завеждането на дела, ние се базираме именно на тези данни", коментира Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация" – София. Омбудсманът обаче застана на страната на потребителите. „Имиджът на дружеството страда изключително много от тази несправедливост. Много по-добре е да поеме риска да плати тези 1000 лева, отколкото „Топлофикация"-София да продължи да се излага пред гражданите на България", добави Манолова.
Снимка: Кадър Нова тв
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I