В едно шарено картонче е заложена цялата мъка на един постоянно прецакван народ, който е обременен от собствената си народопсихология. Той може да понесе всичко на плещите си, без дори да вдигне глава. Дори без звук. Защото можело „да стане и по-зле”. И в мълчаливото си битие той чака. Какво? Поредният месия, спасител, който да го измъкне от блатото на собственото му чувство за нищожност. Поради същата тази причина той е готов да даде и последните си пари не за децата, не за дома, а за един блян, в който голямото щастие пада от небесата под формата на огромен чек, а всички останали му завиждат на зеещата, с около десет останали здрави зъба, безформена усмивка. Това е образът на човека, който е забравил да се бори или просто никога не го е правил. Той чака. Него го прее… цакват всеки ден, но той чака. Търка ли търка билетчета и е убеден, че като похарчи половината си „имане” за тях, то ще стане несметно богат. „Хляб и зрелища” вече не съществуват, останаха „Смачкани от живота муцуни с чекове в ръце”.
Новини: Всички лекари напускат болницата в град…
Реклама: Това е новият милионер в България, стругарят…
Прогнозата за времето: Чака ни дъжд, обявени са кодове…
Реклама: А Пенка спечели 500 000 лева от…
Извънредни новини: Потоп, загинали и безследно изчезнали след чакания дъжд…
„Извънредна” реклама: Кажи ни какво ще си купиш с 1 милион лева…
Е, това е. Вирусната инфекция за сиромасите, която струва от 3 до 20 лева. Мълчанието е гарантирано. Шшт, тихо, беззъбият народ търка билетчета, дорде изличи и собствената си надежда.
24smolian.com
Четете Темата в новия брой на „Родопи voice“- най-четеният вестник в Родопите:
Хиляди вече живеят в „Съня на милионера” 
Вирусната инфекция за сиромасите - хляб, сирене и… билетче за 3 лева
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I