Прочутата смолянска школа по вдигане на тежести продължава да трупа слава по света. Този път, благодарение на Йорданка Апостолова, Норвегия спечели медали в Скандинавското първенство. От общо 13 национални състезатели, петима са възпитаници на Апостолова.
Надпреварите Нордиск за юноши и кадети се проведоха преди дни във Финландия, като възпитаниците на Йорданка имат общо три медала. Пори Арон Сузман при 15-годишните в кат. 69 кг. в изхвърлянето записа 83 кг, а в изтласкването вдигна 96 кг., като зае 4-то място. Торгеи Бемсент при 16-годишните и в категория до 77 кг. изхвърли 91 кг., а изтласка 108 кг., което го направи сребърен медалист. Матиас Йохансен при 19-годишните в категория 85 кг. изхвърли 108 кг., а изтласка 136 кг. и спечели бронзовите медали. Ескил Андерсен в категория 77 кг. при 18-годишните постигна национален рекорд за Норвегия, изхвърляйки 129 кг. и изтласка 160 кг. и стана шампион на Скандинавието. Исак Сузман при 19-годишните в категория 94 кг. изхвърли 97кг. и изтласка 125 кг. и стана пети.
„Доволна съм от представянето на отбора. Момчетата тренират сериозно и показват добри резултати. Скандинавското първенство е аналог на нашата Балканиада, като конкуренцията също е голяма", коментира бившата медалистка за националния тим на България Йорданка Апостолова. Тя е поредният талант от смолянската школа, реализирана от безспорния специалист в щангите Костадин Грозданов, който успя да се докаже и като треньор зад граница.
                        
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I