Съюзната организация на слепите в Смолян отбеляза Деня на добротата и слепите с раздумка и богата трапеза. „Ние не го празнуваме, определи председателката Теменужка Миткова, а го отбелязваме, защото не се празнува слепота. Събираме се, защото хората са доволни, че сме заедно. Членовете ни искат нещо да се случва и всеки да си намери своето място в живота. От началото на септември досега сме провели  две смени за лечение в Шипково, екскурзия до Перперикон. Освен Деня на добротата съюзната организация подготвя среща и за Деня на инвалидите, който е на 3 декември. Всяка сряда в базата в „Устово" имаме ръкоделни занимания за изработка на цветя от мъниста и сувенири. Групата за народни песни печели отличия на фестивали. Риболовците на състезания-също", отбеляза Миткова.
В обръщението си  пред присъстващите Теменужка Миткова посочи изследване на учени, които констатират, че добрите хора по-малко боледуват и живеят повече. Когато човек направи нещо добро за другите, в него се повишава нивото на лимфоцитите и се разширяват кръвоносните съдове, неговият мозък изработва по-голямо количество хормони на щастието, цитира тя и за пореден път призова за по-голяма активност и желание членовете на организацията да упражняват своята воля за по-лесен и добър начин на живот.
Росица Примовска
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I