Футболен клуб „Палас" пусна жалба срещу тима на „Левски-2005" - Крумовград заради нередовен играч. Двубоят от седмия кръг на Междуобластната група по футбол на Кърджали и Смолян се игра в неделя, като тимът на Рудозем загуби гостуването си с 3:2. Претенциите на ръководството на „Палас" са, че за противниковия отбор е играл футболист, който би трябвало да изтърпи наказание за въпросната среща, като се визира името на Николай Кекев. В жалбата се сочи решение от 28 октомври на Дисциплинарната комисия към Областен футболен съвет-Кърджали, с което въпросният играч е наказан с лишаване от състезателни права за шест мача, като се твърди, че той има и предишни наказания. След справка в електронния масив на футболната централа става ясно, че действително има такова решение, като преди това Кекев е наказван със спиране на състезателни права за една среща.
„Ние нямаме никакви претенции за резултата от срещата, пускаме жалбата заради нарушението на правилника защото смятаме, че той трябва да се спазва от всички", коментираха от „Палас". Според клубното ръководство в Рудозем, впоследствие наказанието на Кекев е било намалено от Дисциплинарната комисия, без да има уведомление за това, като е нарушен члена от Дисциплинарния правилник, по който е наказан, тъй като минималното изискване е наказание от три срещи, а той е изтърпял такова само за две. От Областния футболен съвет в Кърджали потвърдиха, че са сезирани от „Палас". „Жалбата ще бъде придвижена към Зоналния футболен съвет на Българския футболен съюз в Пловдив. Най-вероятно там ще отменят решението на Дисциплинарната комисия на Кърджали и ще наложат още един мач наказание на футболиста от Крумовград", коментира председателят на Областния футболен съвет в Кърджали Тургай Али. Той уточни, че наказанието е преразгледано, след като е постъпила молба от тима на Крумовград, като са посочени обстоятелства, смекчаващи вината на футболиста. „По принцип Дисциплинарната комисия е намалила наказанието от шест срещи на две, но по правилник наказанието трябва да е минимум три срещи", добави Али. Тургай Али бе категоричен, че жалбата от „Палас" няма да повлияе на резултата от срещата, като виновните ще понесат своята отговорност. Той посочи, че ръководството на „Левски – 2005" също няма вина, като грешката е на Дисциплинарната комисия в Кърджали.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I