Пожарната служба в Пампорово има вероятност да се запази, поне до края на зимния сезон. Това заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пред протестиращите в Пампорово. Хотелиери от курорта, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка, блокираха в понеделник главния път Смолян - Пловдив. Недоволството на хората е предизвикано от закриването на пожарната служба в курортния комплекс, като близо час след началото на протеста при тях пристигнаха представителите на местната власт и шефа на пожарната. „Търсим решение на проблема, пожарната която е тук да си остане през сезона. Ще обсъждаме варианти, сега трябва спешно да пътуваме за София, където имаме среща с министър-председателя Бойко Борисов", коментира главен комисар Николов. Чу се вариант, който предвижда хотелиерите да се включат в издръжката на пожарната и така да успее да се запази службата. Срещу него обаче възразиха сериозно протестиращите, както и кмета на Чепеларе.
„Категорично сме против закриването на службата, тя е жизненоважна не само за курорта, а и за населените места в близост. Преди дни имахме пожар, ако не бяха момчетата от службата в Пампорово, последствията щяха да бъдат трагични", коментира кметът на с. Проглед Марио Куценов.
 Представителите на горовладелците също остро реагираха на новината за закриване на службата. „Има хиляди декари гори, неведнъж сме получавали адекватна помощ от огнеборците в Пампорово, те са специално обучени за гасене на горски пожари. Тази служба трябва да остане", категорични бяха те.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I