До минус 15 градуса паднаха температурите в сряда сутринта в Пампорово. По данни на Планинската спасителна служба в курорта, те са измерени в района на „Студенец", като снежната настилка там е около 25 см. На връх Снежанка снегът е около 35 см. В Чепеларе температурите бяха около – 12,2 градуса, на „Рожен" – 12, на „Мечи чал" температурата бе около – 9 градуса според данни на автоматичните метеорологични станции.
Движението по пътищата в цялата област се извършва при зимни условия. Има забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Доспат-Батак и Проглед-Стойките. Има и ограничение за товарни автомобили над 10 тона по пътищата в смолянските села Арда и Горна Арда и Кошница-Могилица, заради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци.
„Пътните настилки са мокри, заледени и заснежени. Своевременно се обработват, осоляват и опесъчават. Няма постъпили сигнали за инциденти през нощта", коментираха от дежурната част на Областно пътно управление.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I