За тринадесета поредна година ще бъде раздаден курбан срещу жертвите на пътя, съобщи организаторът на събитието Валентин Черпоков. Инициативата ще се проведе по пътя Смолян-Пловдив. За целта ще бъдат заколени две телета по 400 кг., които вече от година се отглеждат в Бачковския манастир, уточни още кметът на чепеларското село Забърдо. Курбанът ще бъде раздаван на разклона на родопското село на 28 декември от 11 ч. Освен това ще бъдат раздадени и около 700 ключодържадели с икони, както и лакомства за децата. Поканени са редица държавници, общински кметове и шефове на различни институции.
Пътят е основната връзка на Смолянско с вътрешността на страната. По трасето стават  много катастрофи заради планинския терен. Целта на Черпоков е именно с курбана да се предотвратят жертвите по пътя.
Спонсор на мероприятието е и Петко Ангелков, който е собственик на транспортната фирма в Пловдив и вече е превел сумата от 4 000 лв. на манастира за отглеждането на телетата.
Курбанът ще бъде приготвен в седем казана и опят на разклона за Забърдо, като ще бъде раздаван от гостите, между които са областните управители на Смолян и Пловдив Недялко Славов и Здравко Димитров.
На снимката: Черпоков показва ключодържателите, които ще бъдат раздавани


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I