Дете падна в река по време на ремонт на селска улица, а местният кмет поиска потърпевшата да бъде... тествана за алкохол. Това стана ясно в хода на съдебно дело за определяне размера на обезщетението, което бе поискано за немарливо изпълнение на строително-монтажни дейности.
Инцидентът станал в чепеларското село Забърдо. Момичето било на гости със семейството си на вуйчо си, където заедно щели да отпразнуват рождения ден на баща й. Надвечер обаче С.К. получила съобщение за пристигнала пратка от фирма за доставки и тя трябвало да се срещне с куриера в центъра на Забърдо. Ученичката тръгнала по улицата заедно с вуйчо си. Поради липса на улично осветление и започнал ремонт, момичето не видяло, че вече няма парапет на подпорната стена. Опитало да се облегне, но… паднало в дерето и се озовало в реката. На помощ се притекъл вуйчото, който извадил девойката цялата мокра. При инцидента обаче С.К. счупила прешлен. Момичето се оплакало от болки в гърба и родителите се обадили на Спешна помощ. Тогавашният кмет обаче посъветвал медиците да изпробват за алкохол детето, заради това, че било част от семеен празник и било възможно да е консумирало алкохол, стана ясно по време на съдебното заседание. Дрегерът отчел 0 промила, а момичето било хоспитализирано за лечение заради счупения прешлен.
Окръжният съд в Смолян наказа две от техническите лица, отговарящи за обекта „Реконструкция на тротоари на уличната мрежа на населените места в Община Чепеларе" да изплатят по 1200 лева обезщетение. Двамата трябвало да обезопасят строителния обект, което обаче така и не било сторено.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I