Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, като преляло дере е причината и за прекъсване на пътната връзка между девинските села Жребово и Кестен. Пътните артерии са прекъснати от снощи, като проблем в движението на автомобили има и по пътя за Арда, където трафикът се осъществява в едната лента, заради паднала каменна подпорна стена. В следствие на обилните валежи от дъжд през нощта и силният вятър има множество сигнали за паднали дървета по пътните платна, както и камъни.
„Значително спокойна е ситуацията в областта, въпреки интензивните валежи. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Следим от близо обстановката и днес, като сме на щрек“, коментира областният управител на Смолян Недялко Славов.
Нови сигнали за проблеми през денонощието не са получавани и в община Смолян, която от снощи обяви бедстващо положение.
„Нямаме бедстващи, следим от място всички критични точки в общината, в 08.30 ч. ще проведем заседание на, което ще обсъдим подробно обстановката и мерките , които ще предприемем за деня“, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.
Цяла нощ доброволци, пожарникари и служители на различни фирми, изграждаха диги по поречието на река Черна в Смолян. Домът на осем членно семейство в Смилян бе наводнен снощи от реките на река Сивинска.
Малко преди полунощ в Смолян е пристигнал и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, за да следи от близо ситуацията.
Припомняме ви, че поради голямото количество дъжд, изсипал се над Родопите вчера, при нелеп инцидент в следствие на свлачище, загина 62 – годишен мъж от златоградското село Долен, докато били на раздумка с приятели в ловната хижа до селото. Земната маса успяла да изненада компанията от осем човека, минавайки през една от снетите и ги помела навън. За съжаление починалият е бил сериозно притиснат и в следствие на травмите на път за болницата издъхнал. В болница са още двама, но по предварителни данни опасност за живото им няма.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I