За повишен риск от измами при участие в различни томболи и игри, публикувани в интернет пространството, предупреждават от Областната дирекция на полицията в Смолян в навечерието на празниците.
„Вниманието ни трябва да е изострено, ако за получаване на съответната награда съществува изискване  да заплатим някаква сума за куриерска услуга, за такса или по друг повод. Обикновено печалбата в такива случаи е безусловна, и не се налага да плащаме за нищо. Друг признак, че става дума за измама е обстоятелството, че всички участници са печеливши. Това означава, че се очаква всеки от „спечелите" да заплати посочената сума. Така „организаторът на томболата" печели от всеки, като крайната сума става все по-голяма", посочват от полицията.
„Засега няма подобни сигнали в Смолянско. В случая действаме превантивно на база наблюденията ни за множеството примамливи оферти в интернет", коментираха от Областната дирекция на МВР.  
За да не станете жертва на измама по описаната схема, бъдете внимателни, предупреждават от полицията: 
-Внимателно прочетете данните за организатора на томболата или играта;
-Запознайте се подробно с условията за участие, вида на наградата / реалистични ли са посочените награди/, потърсете коментари за  играта;
-Не предоставяйте лични данни – телефонен номер, имената си, ЕГН, адрес или други;
-Ако получите телефонно обаждане от непознат номер с подобно атрактивно предложение за награда, срещу условие да заредите ваучер или да заплатите сума – бъдете сигурни, че става дума за измама!
-В случай, че сами установите наличието на горните признаци в някои предложения за томболи и игри, разкажете на близките си за това и ги информирайте, че става дума за измама. Така ще предотвратите престъпление.
-В случай, че вече сте заплатили някаква сума, запазете документа за това и подайте сигнал в полицията.
                                                           
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I