По едно МПС на 2,3 души в Смолянско

Натоварен трафик, липса на паркоместа. Това е пътната ситуация в Смолян. Причината пък се крие в числото 52 000. Това е броят на регистрираните МПС в областта. За население в региона от малко под 120 000 души, това означава, че едно превозно средство се пада на 2,3 души. Броят на автомобилите пък се увеличава с около 500 всяка година, установи проверка на „Родопи Смолян". В областния град има домакинства дори с 3 и повече МПС-та.
Освен, че цифрите са стряскащи, стряскащ и стресиращ е и проблемът с паркирането. Средно нарушенията на месец в областта са 331. 3 972 глоби за неправилно паркиране са били издадени в рамките на миналата година от пътните полицаи. 2 456 са били пък санкциите само в град Смолян.
В същото време зачестяват случаите на посегателства над автомобили. Нарязани гуми, потрошени стъкла и огледала са част от „вендетата" „спрял си ми на мястото" в Смолян.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I