Нов опит за старт на делото срещу овчаря от Турян

По 37 500 лева на всеки удар с нож по тялото на зверски убитата Милена Стефанова ще поиска опечалената майка на загиналата-Руска. Днес предстои да се даде старт на делото за жестокото деяние в Окръжния съд в Смолян. 300 000 лева е размерът на кръвнината, който обяви, че ще претендира родителят на загиналата.
Като обвиняем пред Темида ще бъде изправен 62-годишният овчар Петър Русев, който призна в хода на разследването, че е намушкал осем пъти приятелката си.
Както вече писахме, делото бе отложено със седмица поради факта, че майката на Милена е била нередовно призована и няма адвокат.
Припомняме, че кървавата драма се разигра на 13 март м.г. в смолянското село Турян, като разпрата била между жертвата и 62 – годишния й приятел Петър. Тогава пияният овчар подгонил жената, с която имал любовни отношения, и я наръгва няколко пъти. Трупът на жената бе открит с осем прободни рани в ливада в смолянското село, като те са били причинени от нож с дължина над 27 см. Полицаи задържаха Петър с окървавени дрехи и в нетрезво състояние. Пред униформените той заявил, че намушкал жената след като заподозрял, че тя му е изневерила.
Жената била от Варна. Двамата живеели на семейни начала от години в Родопите. Грижили се за животни. Най-вероятната причина за убийството е ревност. По-късно Петър направил пълни самопризнания, посочиха тогава от прокуратурата.
До 20 години затвор може да получи 62-годишният мъж. Това предвижда Закона за умишлено убийство, по който член прокуратурата в Смолян внесе обвинителния акт.
Ако делото се гледа по съкратената процедура, тоест обвиняемият признае всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, то присъдата по закон ще бъде редуцирана с 1/3.
Зверски убитата Милена Стефанова е била изненадана от извършителя в една от стаите на къщата им в Турян докато е перяла. Била е ръгана с нож в шията, преследвана с оръжието, нанасяни са й удари по тялото. Опитала се е да потърси помощ от приятелка наблизо, разкъсала е телена ограда, за да влезе в кокошарник в имота, но е починала от кръвозагуба. Всичко това разказа през сълзи пред съдебната зала преди седмица в Смолян Руска-майката на убитата Милена Стефанова. Тя поиска доживотна присъда за задържания за деянието овчар Петър Русев.
„Искам доживотна присъда, знам обаче, че това не може да се случи, тъй като той се е признал за виновен и ще сключи споразумение", заяви майката на убитата Милена.
 „Всички говорят, че Петър е много тих човек, да но да наръгаш толкова пъти една жена, след което да не казваш къде е тя, пред разследващите. След това запалил и къщата си. Впоследствие е правил и опит да се обеси, но не е успял, може би защото трябва да си понесе наказанието", добави Стефанова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I