90 – годишен мъж от неделинското село Средец, двамата му синове и единият му внук останаха без дом, след като комин подпали къщата им. Инцидентът се случва в събота срещу неделя през нощта, като сигналът за пожара е получен на телефон 112 в 03:14 ч. Пожарът е бил усетен първо от един от синовете на възрастния мъж, който гледал телевизия. Странната миризма на изгоряло го накарала да излезе от стаята, когато видял и горящия покрив. Веднага се обадил за помощ, след което събудил всички в къщата и ги накарал да излязат. Пожарникарите от Неделино успели да пристигнат бързо, а заради късния час нямало и много доброволци от селото, които да помагат. На помощ се отзовали и огнеборците от Златоград. Изгоряла е около 30 кв.м покривна конструкция от къщата, която е гредоред, като са паднали и таваните на етажите. В момента домът е необитаем, тъй като е и прогизнал, заради тоновете вода при гасенето. Хората в момента са настанени в къщата на близък, който от години не живее в селото. Заради сполетялата ги беда, общинското ръководство на Неделино е предприело няколко мерки за подпомагането им. „Чрез общината им доставихме дърва за огрев, хранителни продукти, дрехи, завивки и неща от първа необходимост. Изразявам благодарност на жителите на село Средец, на служителите от Държавното горско стопанство, на служителите от общинска администрация - и на кмета на село Средец Светла Димитрова за съпричастността и бързата намеса, която оказаха в тази тежка за семейството ситуация", коментира кметът на общината Боян Кехайов.
Той бе категоричен, че заради подобни инциденти, на него като кмет му е било изключително важно да запази съществуването на противопожарния участък в общината.
Семейството е преместено в свободна къща на техни роднини.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I