След лекото затишие през втората седмица на януари, здравните инспектори в Смолян регистрират нов ръст на заболелите от остри респираторни заболявания.
В началото на месеца увеличението е над два пъти, а за миналата седмица регистрираните случаи са 53 при 39 за предходната. Това става ясно от справката на Регионалната здравна инспекция в Смолян за периода от 15 до 21 януари.
Най-много са заболелите във възрастовата група от 5 до 14 години – 21, а най-малко при над 65-годишните, едва 2 случая.
Заболяемостта е 187, 98 на 10 000 и е под епидемичните стойности, категорични са от Регионалната здравна инспекция.
Има регистриран и един случай на вирусен менингоенцефалит, един на туберкулоза и един на варицела.
През отчетния период са регистрирани четири случая на ентероколит, два на ротавирусен гастроентерит и един на хепатит А.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I