Минал на червено, карал по алеята в парка, спрял на тротоара, паркирал на място за инвалиди… Стотици снимки на читатели за подобни прояви са били публикувани, ведно с възмущенията на фотографите-ловци на манталитет. Защо е все така?! Ами това си е характерна особеност на обществото, генетични порядки, манталитет.
Как една самотна Шушана става най-слушаната песен? Ами мелодията е „прецапкана” отнякъде, набързо са й нагодени рими и всичко е щракане с пръсти и сълзи в очите. Защо се работи така? Защото е по-лесно. Шушана никога не е била и няма да бъде сама в БГ обществото. Тук тарикатлъкът е обожествяван, а рушветът е неговият пророк. „Аз ли съм най-голямата балама, че да спра на сто метра, като има място до входа на магазина?”. И ряз-ръчната се дърпа на отреденото местенце за инвалиди. „Що да чакам на светофара като кьораво ченге няма, гледайте балъци…”-и газ през кръстовището. Инак същите тези са готови да срежат гумите на всеки, дръзнал да спре на „тяхното място” пред панелката. То е тяхно не защото плащат, а защото от поне три години елементарните частици в интелекта им са решили така. Същите ненавиждат съседа си, който има два буркана повече от тях с туршия, реват срещу боклуците, а хвърлят фасовете от пепелника през терасата… Това са вечно мрънкащите, мразещите или с други думи тарикатите. Те нагаждат своите собствени рими по мелодията на общоустановените правила. И се получава нещо като хард кючек върху Втори валс на Шостакович.
Та, затова Шушана не е сама и няма да бъде.
24smolian.com
Спира се по тротоари, платна, стари коли се зарязват на пътя
„Война” за паркоместа – режат се гуми, чупят се огледала По темата четете по-късно в 24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I