Необичайно високите температури през януари подлъгаха и влечугите да излязат от зимните си скривалища в Смолян. Гущер бе щракнат в центъра на родопския град да се пече на слънце въпреки, че по това време на годината студенокръвните животни трябва да са в летаргия или в т.нар. „зимен сън". „Да се срещне по това време влечуго е напълно ненормално. Те са от рода студенокръвни и за мен е аномалия", коментира директорът на Екоинспекцията в Смолян инж. Екатерина Гаджева. За радост, на този етап поне няма данни за събудени мечки, които да обикалят района. Миналата година, змия бе засечена в началото на март да пълзи в Смолян, но през януари влечуго в Родопите е напълно необичайна гледка. Високите температури подлъгаха доста видове цветя и дървета да цъфнат в Смолян, като кокичетата още през декември красяха градините в района.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Не е точно така. Наскоро имаше публикации за разходка на мечка в с. Стойките.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I