Близо 70 хил. кубични метра е повалената от урагана през януари дървесина в държавните гори на територията на горските стопанства в Смолян, Славейно и Смилян, съобщават от Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП). Над 20 фирми са участвали на проведеното  пряко договаряне за извършване на дърводобив на пострадалата дървесина, уточняват от ЮЦДП. Очаква  се до 10 дни избраните фирми да започнат работа по изсичане и извозване на падналите от вятъра дървета.
Последното договаряне с кандидатстващите фирми е за обекти, включващи около 24  хил. кубика паднала дървесина. Предстои да се проведат нови процедури за сключване на договори и за останалите горски масиви, засегнати от природното бедствие. Част от обектите са трудно достъпни, като например горите, поразени от ветровал в района на вр. Кайнадина.
Интерес от страна на фирмите има, тъй като щетите от бурния вятър са предимно от строителна дървесина, коментират лесоспециалисти.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I