Служители на Националната следствена служба пристигат в Неделино за разпит на 26 души, научи 24smolian.com от отлично осведомени източници. Разследването е заради извършени фиктивни ремонти на една и съща улица в родопския град по време на управлението на бившия кмет Стоян Беширов. Извършвани са дейности по изграждане на подпорна стена под трафопост на улица „Напредък" в квартал „Емовци". Парите са били отпускани на три пъти заради „неотложни дейности" по един и същ участък. Според разследващите пък, по този начин са източени стотици хиляди левове.
Разпитите ще бъдат извършени в понеделник, като за целта е поискано от общинската администрация да бъде предоставено помещение в сградата на Общината.
Служителите на Националната следствена служба ще разпитат бившия кмет Беширов, заместника му по онова време, главния счетоводител в администрацията, както и други бивши общински служители. Разпитани ще бъдат и изпълнителите на проектите, дори и работници, изпълнявали част от дейностите.
Предстоящото следствие пък сериозно разтревожи жители на родопския град. „Беширов най-вероятно ще каже, че не си спомня какво е подписвал и най-невинните хора ще трябва да понесат наказателната отговорност. Не може заради алчността на определени хора да страдат невинни", коментираха пред наш репортер жители на Неделино.
Припомняме, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество подгони бившия кмет Стоян Беширов.
В Окръжен съд Кърджали вече е внесен иск за отнемане на имущество в размер на 421 425 лв.
Процедурата е започната по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е привлечен като обвиняем за това, че като кмет на гр. Неделино умишлено не изпълнил и нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.
Комисията претендира за отнемане от Стоян Беширов, съпругата му и контролираните от тях търговски дружества на земеделски земи и гори на територията на село Загорски, общ. Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.
Обвинителният акт срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов е от 348 страници. Той бе внесен от спецзвено към Софийската градска прокуратура.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I