С 24 гласа „За", 1 „Против" и 4 „Въздържали се" бюджетът на Смолян бе приет. 3 часа продължиха дебатите за най-важната финансова рамка на Общината. Този път общинските съветници не позволиха политическите им конфигурации на местно ниво да ги оставят без заплати както м.г.
Припомняме, че Община Смолян остана без приет бюджет до средата на 2017 г. заради „гласуване напук" и по закон трябваше да съкрати една голяма част от разходите си, в което перо влизаха и възнагражденията на членовете на разпоредителния орган. Тогава именно общинските съветници инициираха ново гласуване на бюджета.
Смолян да влезе във финансова „рамка" от 37 722 622 лева през 2018 година. Това бе предложението на кмета Николай Мелемов, което бе прието заседанието във вторник.
Приемането на бюджета за настоящата година бе залегнало като точка №1 в Дневния ред на редовната сесия на разпоредителния орган.
Субсидията от републиканския бюджет за т.г. ще бъде в размер на 23 377 715 лева. Заложените в нея средства за зимно поддържане и снегопочистване на пътищата е в размер на 860 100 лева.
Общината залага на данъчни приходи от 3 675 000 лева и неданъчни постъпления в размер на 11 737 199 лева.
През настоящата година средствата за образование се увеличават с 19 на сто и достигат до рекордната по това перо сума от 12 144 981 лева.
„Проектът за бюджет е съобразен с икономическите тенденции и план за развитие, целящи постигане на достоен стандарт на живот, съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда, съвременни условия за образование, бизнес и инвестиции, град богат на културен и спортен календар, туристически атракции", посочи кметът Николай Мелемов.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I