Зимата се завърна в Смолянско и обявеният червен код за опасни метеорологични условия в понеделник се оправда напълно.
Истински „бял" кошмар връхлетя областния град. 30 пътни инцидента бяха регистрирани вчера в региона до 15,30 часа, посочиха от полишцията. Болшинството от катастрофите станаха в Смолян, като само до обед те бяха 19. Трима души пострадаха при пътните произшествия. Всички екипи на полицията бяха на крак, за да реагират на тежката ситуация.
Сериозен инцидент стана на околовръстния път до тунела в кв. „Устово", където джип падна в коритото на реката и се наложи намесата на пожарникари, които рязаха тавана на колата, за да извадят шофьора. Той бе настанен е в болница с множество травми, уточни шефът на Спешна помощ Смолян д-р Венелин Денев. Кран пък заби стрелата си на стръмен участък в постройка в „Райково".
„Апелираме към участниците в пътното движение да бъдат особено внимателни, както в случаите, в които са пешеходци, така и като водачи на моторни превозни средства. Личните автомобили да бъдат подготвени за пътуване при зимни условия, с подходящи гуми и вериги за сняг. По възможност, до нормализиране на движението, да бъде ограничено ползването на лични автомобили само при неотложност. При необходимост да се ползва обществен транспорт. Особено важно е всички участници в пътното движение да спазват правилата и да шофират безопасно, а пешеходците да пресичат само на обозначените за това места, едва след като са се убедили, че са забелязани от водача на автомобила и последният е спрял движението си. Не бива да се допуска управление на МПС с неподходящи гуми или със скорост, несъобразена с пътните условия и обилния снеговалеж", апелираха от полицията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I