Новата снежна покрива създаде доста главоболия през днешния ден в Смолянско, като на места тя достигна близо 45 см. Придвижването в областта става задължително с вериги, като има и забрана за движение на тежкотоварни автомобили.
Едно населено място е без ток, но засега няма откъснати населени места, както и бедстващи хора.
„Нямаме затворени пътища от републиканската пътна мрежа, въведени са ограничения  по пътищата в областта, всички автомобили да се движат с вериги, а е забранено преминаването през проходите „Пампорово", „Превала" и „Печинско", по пътищата Батак-Доспат, Девин – Михалково на товарни автомобили над 12 тона.
Обилният снеговалеж в региона продължава, а най-голямата засега снежна покривка за областта е натрупана в Доспат- 45 см.", посочи Недялко Славов. Девет общини в областта обявиха 3-дневна ваканция за училищата поради усложнената метеорологична обстановка.
„Нямаме откъснати населени места или бедстващи хора. Имаме готовност за снабдяване с продукти от първа необходимост, ако се налага. Продължава да вали интензивно. Предполагам, че нощта няма да е особено лека. Смятам, че каквото е било необходимо като превенция сме го предприели", добави още Славов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I