Ще предоставя услуги на деца без увреждания

Скандалният Център за деца и младежи с увреждания в „Устово" ще промени целевата група. Предложението на кмета Николай Мелемов бе прието от Общинския съвет в Смолян.
Центърът ще приема деца без увреждания. Капацитетът му е 14 места за потребители на социалната услуга във възрастовата група 13-18 години.
Съветниците възложиха на кмета да предостави решението на ОбС пред РД „Социално подпомагане" за изготвяне на предложение до Агенцията за социално подпомогане.
До решението се стигна след като през годините на дейност на Центъра се проявиха множество инциденти, предизвикани от двама от настанените потребители, създадено е напрежение, както сред настанените деца и младежи, така и сред персонала на услугата.
Един от потребителите проявява тежка форма на физическа агресия, като многократно е упражнявал насилие над децата и персонала. За периода от настаняването си е нанесъл тежък побой на три детегледачки, социален работник, две готвачки и две хигиенистки, като някои от тях бяха хоспитализирани за лечение. Последният инцидент придоби широка популярност след като жена от персонала бе пребита с лопата.  Негативната „слава" на Центъра за настаняване за деца/младежи с увреждания се разнесе из града и проблемът с набирането и текучеството на персонал на услугата се задълбочи, припомни в мотивите за предложението кметът.
Вследствие на създадената негативна обстановка задържането на персонал на услугата, който да предоставя 24-часова грижа на настанените потребители, става изключително трудно.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I