От понеделник започват великопостните богослужения. Участието в тях е благодатно време за всеки вярващ, а и за начинаещ, докоснат от Бог. От понеделник до четвъртък ще се чете на части Великия покаен канон на св. Андрей Критски, роден през 660 г. в Дамаск, починал през 740 г. на остров Лесбос, съобщиха от Ариерейското наместничество в Смолян.
В катедрален храм „Св. Висарион Смоленски" - Смолян, отец Иван Марински в понеделник от 16 часа започва отслужване на Велико повечерие с Канона на св. Андрей Критски - първа част. Всяка вечер до четвъртък включително също от 16 часа ще продължичетенето на този Велик покаен канон.
В понеделник и вторник от 8 часа ще започва отслужване на Утреня, Часове и Вечерня, а в сряда - ПреждеосвещенаЛитургия, която е характерна с това, че даровете са осветени на по-раншна Златоустова или Василиева литургия.
В петък /23 февруари/ от 17 часа в храм „Св. Висарион Смоленски" отец Иван Марински ще отслужи Малко повечерие с Богородичен акатист -I статия. Този Акатист е химн за възхвала на Божията Майка - „стълбата небесна, по която е слязъл Бога при нас". Той ще се чете пет петъка до Възкресение Христово, придружено с молитви за имената на вярващи, записани за Акатиста.
На Тодорова събота /24 февруари/ Утренята в храм „Св. Висарион Смоленски" ще започне в 8 часа, а св. Литургия – в 9 часа. От 17 часа ще има Вечерня.
Светата Литургия на Тодорова събота от 9 часа в храм „Св. Неделя" в Райково ще бъде възглавена от предстоятеля на храма Негово Високопреподобие архиерейския наместник архимандрит Висарион. Той ще възглави и празничната св.Литургия в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски" в Неделя Православна – 25 февруари.
Утренята ще започне в 8 часа, а празничната св. Литургия - в 9 часа, посочват още от Архиерейското наместничество в Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I