Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провери хода на мащабния проект за цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски" в Смолян. С него бяха кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов. Министър Нанков заяви, че срокът за изпълнението на проекта е 30 месеца, но според него ще  бъде приключен предсрочно. „Хубаво е, че в Смолян се прави физкултурен салон. От тези 620 млн.лв., които отиват за инфраструктура в образованието, 10% са за спортна инфраструктура – спортни площадки, басейни и други. Обикновено се говори за рехабилитация на стара инфраструктура. Малко са обектите като в Смолян, където се строят нови сгради. Адмирации за проекта, разработен от общината, защото ще се ползва от гражданите и от учениците", коментира строителният министър.
Директорът на гимназията Мария Илиева отбеляза пред Нанков, че училището към което се прави новото спортно съоръжение е най-старото средно учебно заведение в Средните Родопи, което след две години ще чества своя 100-годишен юбилей. С ученици от гимназията, Илиева подари на Нанков книга „История на Райковската гимназия" на Никола Чернев, значка на училището и почетен знак с лика на Апостола. Тя подчерта, че строителството на спортното съоръжение е ценно не само за гимназията, но и за децата на Смолян. „Имаме добри спортисти в града, а местната власт подкрепя спорта и образованието, които са приоритет за развитието на Смолян", допълни директорът на гимназията.
Строителните дейности за изграждане на физкултурен салон в ППМГ „Васил Левски" в кв."Райково" стартираха на 29 януари. Смолянската фирма „Дюлгер" спечели обществената поръчка и извършва дейностите.
„Щастлив съм да дам старт на един дълго чакан проект, който ще бъде за децата на Смолян. Да се обучават и спортуват в една приветлива и качествена среда. Това е и най-голямото признание за труда, който полагаме, защото децата на Смолян го заслужават", посочи  кметът Мелемов.
Припомняме, че Община Смолян подписа договор за безвъзмездна финансова помощ и стартира изпълнението на проектното предложение с наименование „Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян" на стойност 6 598 925,21 лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I