Министърът на околната среда и водите Нено Димов, Ивелина Василева – председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите, заместник-областният управител Андриян Петров, президентът на ВСУ „Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова и директорът на Филиал Смолян на ВСУ д-р Анелия Пържанова  откриха обучение на тема „Интегрирано управление на отпадъците".
Заместник-областният управител Андриян Петров приветства, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, лекторите, организаторите, участниците и гостите на форума с добре дошли в магнетичната Родопа планина. Изказа специални благодарности към президента проф. д.ик.н. Анна Недялкова и академичния съвет на ВСУ за приятелските взаимоотношения и доброто сътрудничество, за професионалния път, по който вървят заедно в продължение на години в полза на академичната общност и развитието на висшето образование като цяло в региона.
Във връзка с тематиката на обучението, Петров каза: „Всички ние, областният управител и областната управа като цяло, ежедневно си задаваме въпроса какъв ще оставим света след нас. Дали правим всичко възможно да осигурим за идните поколения едно по-добро място, на което те да живеят. Затова е важно на подобни форуми да се генерират идеи, водещи до реализирането на политики, с които да намаляваме неблагоприятното въздействие, да пазим нашата природа чиста, да поддържаме екологичното равновесие". Той отбеляза, че областният управител приветства политиките, които ВСУ се стреми да реализира. Изказа също специални благодарности към кметовете, които реализират успешни дейности и проекти по интегрирано управление на отпадъците в населените места.   
В рамките на два дни в Пампорово повече от 100 представители на местната власт и бизнеса от 27 общини от Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Кърджалийска, Бургаска и Софийска област участват в курс за допълнително обучение на тема „Интегрирано управление на отпадъците".


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I