С 99 второкласници от Смолян стартира осмото издание на програмата „Научи се да караш ски" в курорта Пампорово, съобщи Мария Семерджиева - началник на Регионалното управление на образованието. Програмата включва обучение по ски на ученици от 1 до 4 клас, които в рамките на 4 дни получават начално обучение по ски от висококвалифицирани специалисти, добави Семерджиева. Освен транспорт, обяд и ски оборудване, децата получават и лифт карти и задължителната планинска застраховка. Програмата се реализира от МОН, ММС, БФСки, РУО Смолян и „Пампорово" АД.
В същото време млади скиори от цялата страна ще мерят сили в надпреварите за Купа Пампорово Джуниър. Състезанието ще се проведе в едноименния зимен курорт на писта „Стената" – 2. Състезанията са за момчета и момичета от 6 до 12 – годишна възраст, като съответно ще бъдат разпределени в три възрастови групи, като ще карат в гигантски слалом. Състезанието, което ще се проведе по изискванията на Международната федерация по ски, се организират от „Пампорово" АД и ски клуб „Пампорово".


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I