Под звуците на гайди и тъпани всички художествени колективи от Община Златоград, в шествие, преминаха по главната улица в града за Деня на самодееца, с който по традиция показват любовта си към фолклора и изкуството.
И тази година в дефилето участваха самодейците от различни читалища, фолклорни групи, гайдарски състави, кукери, танцови ансамбли.
Всички се включиха в празничната програма, като отново показаха своите музикални, певчески и танцувални умения, с които не спират да прославят Златоград и региона в страната и чужбина. Много песни изпяха фолклорните групи, танци от различни области представиха съставите, чуха се изпълнения на гайди.
Грамоти за постигнати резултати в съхраняване и разпространение на родопския фолклор бяха връчени на художествените колективи на читалищата от кмета на Община Златоград Мирослав Янчев, който отново спази традицията и бе облечен с народна носия. Той отправи призив към всички да продължават да съживяват културния дух в сърцата на жителите на Община Златоград и да възраждат връзката между поколенията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I