Медиците от Смолян застанаха зад гърба на пловдивския лекар, застрелял крадец в дома си.
„Управителният съвет на Районната лекарска колегия се присъединява към Декларацията на Българския лекарски съюз в подкрепа на д-р Иван Димитров – лекар рентгенолог от РЛК Пловдив, който е задържан за убийството на рецидивист, нахлул с взлом в дома му", посочиха от РЛК. Медиците застанаха зад позицията на БЛС за подписване на петиция в защита на лекаря.
Иван Димитров е пловдивски лекар, който е заподозрян за убийството на Жоро Джевизов - Плъха, който бе открит застрелян. След разпити на няколко лица от района, криминалистите са стигнали до евентуалния извършител. Според запознати, докторът си е признал и е заявил, че е станало при опит да защити собствеността си.
Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите.
Заподозреният лекар работи на висока позиция в една от големите унивеситетски болници. Приятелите му го описват като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма. 
Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най-вероятно ще се  окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I