Градският басейн в Девин е на път да се възроди, след като няколко десетилетия тъне в разруха. Това става ясно от плановете на общинското ръководство, което вече е възложило проектирането на плувното съоръжение, съобщи кметът на града Красимир Даскалов. Басейнът ще ползва минералната вода от Беденски бани. Освен това в района на плувното съоръжение ще има и база за процедури, в която хората от града ще могат да се възползват.
„Над 30 години басейнът стои и се руши. Имаме намерение да го реновираме напълно, както и да има вани и други съоръжения за процедури, за да могат хората от града да се възползват от лековитата вода от Беденски бани", добави Даскалов. Освен това, общинското ръководство на Девин работи и по разширяването на базата в самите Беденски бани, където е изворът на лековитата вода. „За там обмисляме да направим още няколко помещения, едното ще е за вани, а другото ще помогне да бъдат разделени ползвателите на мъже и жени", добави Даскалов.
Общо за 15 обекта е започнало проектиране, като те са на територията на цялата община. В тях влиза и стадионът в Девин, подпорни стени и др. Плановете за спортното съоръжение е да се изгради нова лекоатлетическа писта, скамейките да бъдат заменени със седалки, както и пълен ремонт на съблекалните и помощните помещения. Проектира се и Спортна площадка в с. Грохотно, която ще се намира в двора на местното училище.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I