Жителите на община Чепеларе искат спешни действия за околовръстен път

„Пътищата ни са с повишена концентрация на катастрофи при положение, че по тях не се движат тежкотоварни автомобили. Какво би се случило като тръгнат ТИР-овете за Гърция? Опасността е голяма, затова обходният път трябва да е приоритет №1 при изграждането на инфраструктурата на ГКПП „Рудозем-Ксанти".
За това настояват жители на Чепеларе.
Близо 8-хилядната родопска община, която от десетилетия развива туризма, с право е притеснена за ситуацията по пътната мрежа след очакваното отваряне на граничния пункт. Въпросът дори бе поставен по време на приемната на народния представител д-р Даниела Дариткова и евродепутата Владимир Уручев. Хората се интересуваха дали може да се ускори изграждането на обходния път на Чепеларе във връзка с отварянето на новото ГКПП. Те се притесняват, че като започнат по-интензивно да преминават ТИР-овете, ще се увеличи рискът от транспортен травматизъм.
Обходният път на Чепеларе трябва да е с дължина 4 км, но още не е довършена процедурата по отчуждаване, за която са нужни около 300 000 лв.
Очакванията пък са граничният пункт да бъде отворен към края на 2019 година.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I