Двама съвсем млади мъже изпитват влечение към едно и също момиче. Девойката е все още ученичка, но това не пречи тримата да са почти всяка вечер заедно. В една компания, с общи интереси, теми за разговор на по чашка. Чашките са доста и споделянето им понякога продължава до късно през нощта в малкия град…
Една наглед обикновена история от Родопите, но с ужасяващ край.
Годината е 201.. Малък град, заобиколен от високите баири на планината на Орфей. Немислимо битие без рудодобива. Всичко е свързано с мините, всичко се гради около тях. Историите на миньорите са водещи теми. Младо момче на двадесет и няколко години почти през вечер се събира да пийне и побъбри със своите приятели. Чувствата му са насочени към местна девойка, към която симпатии проявява и негов приятел. В една пролетна вечер младият миньор става от масата и казва „Отивам да се обеся”. Никой не му вярва. Час по-късно го намират. Безжизненото му тяло виси от въжето. При гледката аверът му не издържа и… отива и на свой ред нахлузва примката на шията си.
Два трупа на съвсем млади хора, които отказват да продължат да живеят. Драмата разтърсва градчето. Ужасяваща трагедия, която поставя много въпроси, но не открива нито един смислен отговор.
Съществуване на ръба, под силните ветрове на емоциите. Младежки сплин, безутешен, който вклинява като ръждиви гвоздеи в душата желанието за слагане на край на всичко.
Необяснимо, особено в „сезона на самоубийците”?!
24smolian.com
Четете по темата по-късно тук:
Тежкото решение из дълбините на душата
Апатия и отчаяние са цъкащата бомба със закъснител
Алкохол и дертове по пътя към… бесилото в Родопите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I