Смолянската тежкоатлета Милка Манева вече официално е призната за сребърна медалистка от олимпийските игри в Лондон, които се проведоха през 2012 г. Това става ясно от писмо, изпратено от Българския олимпийски комитет до Българската федерация по вдигане на тежести. Според документа, подписан от Стефка Костадинова, Международният олимпийски комитет е уведомил, че Манева е призната за втора на игрите, след като са дисквалифицирани състезателките Мая Манеса, Светлана Царукаева и Сибел Симсек, които съответно са били класирали на първо, второ и четвърто място при жените в категория до 63 кг. От Милка Манева със същото писмо се иска да върне дипломата си за петото място, след което МОК ще престъпи към процедурата по връчване на медала на Манева, която в момента тренира децата от клуба по вдигане на тежести в Смолян.
Писмото е изпратено до президента на родната федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев.
„Това беше очаквано, след като бяха оповестени положителните допинг проби на въпросните състезателки.  Процедурата се забави с близо две години. Чакам получаването на медала и съответно полагащата ми се премия за това класиране, както и пожизнената месечна стипендия, която ми се полага за второто място", коментира Манева.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I