Над 350 младежи участват в спортните турнири в Смолян

„Инвестициите, които прави Община Смолян за обновяване и изграждане на спортната база, са напълно оправдани. Искаме да подобрим качеството на живот, да се създаде атмосфера за развитие на спортните клубове, да има благоприятни условия за спорт на младите хора, както и да се провеждат състезания от различен ранг и децата да могат да избират как и какво да спортуват". В това е категоричен кметът Николай Мелемов.
Община Смолян ще продължава да инвестира и да подпомага спорта и може би няма да бъде далече времето, когато пак ще се похвалим с олимпийски шампиони. Модерната ни спортна база ще привлича и елитни отбори, ще се провеждат и състезания, които ще бъдат прекрасна реклама за Смолян.   

Общината влага между 800 хил. лв. и 1 млн. лв.

годишно за обновяване, поддържане на спортна база, консумативи, дооборудване – басейн, зала тенис, голяма спортна зала и възнаграждения на заетия в тези дейности персонал. 
Всеки спортен клуб прави инициативи за популяризиране на своя спорт. Общината организира множество спортни мероприятия, заплаща разходите по пътуване на учащите си в кръгове на ученическите игри в цялата страна. Има много деца, които посещават по 2 и 3 вида спорт. Осигуряване на транспорт, заплащане на разходи по участия на клубове, не само ученически игри – футбол, волейбол щанги, колоездене, ски, ветерани ски и футбол и др.

Отчита се завишен интерес към всички спортове.

Това пряко е свързано и с обновената спортна база – спортна зала, многофункционална спортна площадка, закрит плувен басейн, тенис кортове в Райково, зала за тенис на маса и много други спортни съоръжения.
Изградени са множество спортни площадки и фитнеси на открито в това число в Търън, мини игрище, отделно фитнес и детска площадка в Момчиловци, Виево, Славейно,   Широка лъка, Ряка, Серафимово.
Изградена е нова лекоатлетическа писта на стадиона в кв. Райково, както и фитнес на открито.
Търси се вариант за изграждане на лекоатлетическа писта и трибуни на стадион Смолян и в момента се изготвя проект за целта.
Изградено е постоянно игрище за плажен волейбол, стена за катерене. Проведени са срещи със специалисти с цел надграждане на скейт парка в Смолян. Преместено е съоръжението, което беше зад Южноцентралното горско предприятие и е пригодено за експлоатация на скейт парка в Смолян. Съоръжението не се ползваше повече от 5-6 години, а сега е в основата на заниманията на хората, които карат скейт борд, ролери,  байкове.

Над 350 деца се включват в турнирите

Организират се  много турнири за децата от детските градини и спортните клубове. 
Общински  и Областен кръг на Ученически игри 2016/2017 по шах-мат, тенис на маса, бадминтон и лека атлетика, в които участват над 350 деца
Кампанията „Зимно предизвикателство" за подвижни игри с участието на деца и младежи в района на Смолянски езера, в която участват над 600 деца. Състезания по „Гражданска защита" за ученици на общинско и областно ниво - над 18 отбора от по 10 състезатели.
В Републиканското първенство по вдигане на тежести се включиха стотици състезатели.
Натовареността на спортните обекти е голяма и зимата, и лятото. 
Спорната зала също стана едно желано място за спорт и престижни състезания. Тя бе реновирана изцяло, в това число и отоплението. Има голяма зала за волейбол и баскетбол, зала за мини волейбол, която се използва и за бадминтон и бойни изкуства.
За 2017 година община Смолян е подкрепила над 20 спортни събития, свързани с състезания по ски, карате, спортни танци, моторни спортове, велосипеди и много други, като е подсигурявала награди и е предоставяла своята материална база.
В Смолян се проведе национално състезание по вдигане на тежести, състезание по карате. Общината подкрепи участието на деца в игрите Спешъл олимпикс.
Всички спортни клубове са получили подкрепа от общината за реализирането на тяхната тренировъчна и спортно-състезателна дейност и за спортни лагери.
Екипът на община Смолян работи активно за привличането на интерес от страна на различни спортни клубове да провеждат своите лагери в Смолян. Това освен че популяризира Смолян като дестинация, дава възможност за обмяна на опит на спортните специалисти в Смолян с техни колеги от страната.
Николай Михайлов
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I