Представители на Туристическо дружество „Родопея" - Ягодина представиха България на поредния форум на Балканския съюз на туристическите организации, който тази година се проведе в Турция. 
В него участие взеха председателят на дружеството Тодор Тодоров, който е и член на Управителният съвет на Българското туристическо дружество (БТС) и Георги Колкьовски. Страната ни е имала и още един представител Зорница Радонова– секретар на БТС. Форумът се проведе в Бурса, като в него участвали представители на десет страни.
„Водещото решение, което беше взето в Бурса, е създаване на десетте първенци на Балканите, тоест всяка една страна ще кандидатства за тази класация с най-високия си връх, като се създават специални значки и карти за покорителите им. Ние ще участваме с връх Мусала", коментира Тодоров.
Това ще е идентично на родната ни класация – Покорители на десетте най-високи върхове в страната.
Създаването на Балканския съюз на туристическите организации е идея на БТС, като всяка години форумите се провеждат в различните страни-членки, като вече България е била домакин.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I