Изключително разнообразна и приятна програма е организирала библиотеката в девинското село Грохотно през летните дни. Заниманията с деца „Лято в Библиотеката" включва редица инициативи, между които „Селфи с книгата, която чета", Игрите на баба, както и Опознай билките в родното място, съобщи секретарят на читалището "Назъм Хикмет-1948" Назлъ Караахмед. Идеята на първата инициатива е да се стимулират децата да четат повече през лятото, като за пример да им послужат и по-големите. Така всеки, който чете книга през летните месеци, да си направи селфи с нея и да дава пример и на останалите. С игрите на баба, идеята е децата да се отдалечат малко от новите технологии и компютри, забавлявайки се, така както са го правили техните родители, баби и дядовци. За целта, децата първо ще разпитват бабите си на какво и как те са си играли като малки, след което ще бъдат описани подробно, а впоследствие ще се организират забавленията. В тях ще участват възрастните, за да покажат от първо лица как човек може да прекарва приятно и забавно навън с приятели и близки. Ще бъде организиран и пикник, в който децата ще могат да се запознаят в планината с билките, които растат там, коя с какво е полезна и какви свойства има.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I