Като пореден тежък ден за областта бе определена обстановката в Смолянско от заместник – министъра на Регионалното развитие Валентин Йовев при инспекцията на свлачищата в региона. Малко след като той пристигна в Смолянско, ново свлачище затвори главния път Смолян – Асеновград-Пловдив. Той, заедно с областния управител на Смолян Недялко Славов, доц. Стефан Стойнев от Минно-геоложкия университет от София и представители на Агенция „Пътна инфраструктура", ВиК, EVN и др. огледаха свлачището край с. Тикале, което вече пети месец блокира главния път Смолян- Средногорци – Мадан. „В момента на този участък работят алпинисти, които анкерират в горната част анкери, за да могат да бъдат закачени тези високоякостни мрежи. До 15 септември ще се пусне движението. След това ще пристъпваме към по-трайно решение за укрепване на свлачищния участък. Виждате, тук се отвори ново свлачище. Все още има за обрушване от скалната маса", коментира зам.-министър Йовев. Според него е създадена и необходимата организация за разчистването на свлачището при отклонението за Лъки на пътя Смолян – Пловдив. „Срутила се е скална маса преди отклонението за Лъки. Има мрежи, които са прекъснати. Създадена е организация, обходният маршрут е през Кричим, Веднага са започнали действия по обезопасяване на участъка и след това след преценка ще се пристъпи към разчистване", добави още заместник-министърът. Относно свлачището край Забърдо, зам.-министър Йовев бе категоричен, че там е бедствено положение. „Пътят е прекъснат. Рискът не си струва да минават туристи. Пада и в момента скална маса. От сутринта са се свлекли нови големи късове. Може би ще успеем да пуснем едната част от пътя. Засега е по-безопасно да преминават пеша", коментира още той.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I