Първият български студент, приет на пълна стипендия в Академията „Йенчинг" на Пекинския университет, Калоян Георгиев става посланик на добра воля на Момчиловци в Китай. Това стана факт след културна мисия, която се проведе  в родопското село, на която присъстваха д-р Стефан Пейков - президент на Международния търговски и културен център ГЕОПАН - Бургас, проф. Светлозар Елдъров от института по балканистика при БАН, Стоил Съйков - офицер от ВВС, журналист, публицист и лектор и младият Калоян Георгиев - основател на "Менторс БГ".
„В лицето на Калоян  Момчиловци вече има посланик на добра воля в Китай, а в лицата на д- р Пейков, проф Елдъров и г-н Съйков - приятели на високо ниво", коментира кметът на селото Сийка Суркова.
Георгиев се ангажирал да популяризира родопското село и киселото мляко в университета. 
Калоян Георгиев завършва Испанската гимназия в София с интензивно изучаване на испански и португалски език. Впоследствие е студент по международна политика в Университета на Лондон, Великобритания. В рамките на бакалавърската си програма, получава опит в централата на ЮНЕСКО в Париж, където стажува в сектора за социални науки. Защитава дипломна работа на тема „Реформа на европейския бюджет" като рецензент му е д-р Джакомо Бенедето – британски политолог и специалист по европейския бюджет. Интересите му са в областта на европейската политика и дейността на международните организации, с фокус върху ООН. През 2017 г. съосновава „Менторс БГ" – иновативна менторска програма в България, подкрепена от личности в политиката, финансите и бизнеса.
Калоян Георгиев е първият български студент, приет на пълна стипендия в Академията „Йенчинг", където от есента на тази година ще продължи образованието си за магистърска степен.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I