Меценатът и голям родолюбец Камен Кенов дари орган, който се оказва единственият на територията на област Смолян. Маестрото се готви да подари общо 25 пиана на учебните заведения в родопския регион. Това съобщи зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров.
Органът вече е монтиран в атриума на Областна администрация, като монтажът и настройката бе извършена от двама специалисти от Швейцария, а разходите бяха поети отново от Кенов. „Избрахме атриума, заради невероятната акустика на залата. През октомври очаквайте първия концерт", коментира Петров.
Предстои създаването на детска музикална школа, в която младите ще се обучават да свирят на орган. До края на календарната година в Смолянско ще пристигнат и 25 пиана за учебните заведения, като музикалните инструменти ще бъдат разпределени по предложение на Областната администрация.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I