Областният управител Недялко Славов и експерти от Областна администрация Смолян се включиха в най-мащабната доброволческа инициатива в страната ни  – „Да изчистим България заедно". Те почистиха местността „Илинден" в село Гела. Добро впечатление направи фактът, че районът, където традиционно се провеждат събори и е едно от най-посещаваните от туристи места в селото, не беше много замърсен и количеството на събраните отпадъци се оказа значително по-малко от очакваното.
В кампанията в област Смолян от всички 10 общини се включиха 3 446 доброволци, 70 фирми и ведомства, 49 училища, 14 неправителствени организации. Почистени са 29 нерегламентирани сметища и 91 места, маркирани на картата.
За поредна година инициативата „Да изчистим България заедно" превръща в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I