Кметът Николай Мелемов и председателят на Българската асоциация спорт за всички /БАСВ/ Ирен Цветкова дадоха старт на Световния ден на ходенето, който се отбелязва за поредна година и в Смолян. Над 450 ученици, учители, представители от община Смолян,  спортни клубове и хора от други общини  се включиха в инициативата. 
„Повече ходене, повече спорт и повече активност”. За това призова Мелемов участниците преди старта на инициативата. Той благодари на БАСВ и Сдружение „Фън ин дъ маунтин“ за съвместното сътрудничество при организиране на проявата. В нея се включиха също РУО на МОН и ОД на МВР. Цветкова връчи на кмета Плакет от БАСВ с благодарност за организирането на събитието, което цели популяризиране на здравословния начин на живот.
Примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова „подгряваше” участниците като им обясняваше ползата от ходенето.
След официалната част беше даден старт на събитието. Походът, който е 4,6 км,  започна от пешеходната зона на пл.”Свобода” до резерват „Амзово”. Времето е слънчево и това допринесе още повече за настроението на ходещите.
Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 12 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, БАСВ, а на местно ниво община Смолян. Провежда се винаги през месец октомври.
Организаторите на събитието подготвиха  многобройни награди за участниците, както и традиционната томбола с изненади. В горски парк „Амзово” имаше танцов хепънинг с открити работилници, организирани от „Фън ин дъ маунтин“.
Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 106 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I