Любители на лова от чужбина заменили пушките с фотоапарати и се любуват на дивеча в Ловното стопанство „Извора" край Девин. Фотоловът е една от възможностите за алтернативен туризъм в региона. От него се възползват предимно чуждестранни туристи. Пристигат на лов с фотоапарати, в полята край Девин. Най-често те са жители на Англия и Германия и търсят да заснемат диви кози, муфлони, глиган, глухари, благородни елени, лопатари, сърни, мечки, лисици или вълци. Красивите местности и природни феномени в Родопите също стават част от фототрофеите им.
Въпреки, че доста ловци предпочитат все повече фотоловът, преобладаваща част от клиентите на „Извора" остават последователите на въоръжения лов. Испански, германски, датски, френски и български ловци са основните посетители в ловното стопанство. По това време на годината въоръжените туристи в "Извора" могат да ловуват диви кози, глигани и елени.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I