Два акта в общ размер на 310 лева са били наложени на бащата на 16-годишния Кристиян, който блъсна с лек автомобил „Ауди” група туристи край Триград, а след това бе открит мъртъв в пропаст над девинското село.
Година и пет месеца след трагедията, наказателните постановления бяха отменени от съда в Девин след като бащата на загиналото дете ги обжалва. Мотивите за решението на магистратите бяха, че санкциите са незаконосъобразни.
Те били наложени затова, че родителят е предоставил автомобила на непълнолетния.
В хода на делото обаче стана ясно, че ключовете за немското возило били скрити във ваза в къщата на бабата на Кристиян в Триград.
Родителите на момчето тръгнали от София заедно с детето към Родопите, за да оставят Кристиян за ваканцията на село. По пътя обаче „Ауди”-то дефектирало и автомобилът започнал да губи масло. Бащата на няколко пъти спирал и доливал течност, за да не блокира двигателя. Когато пристигнали той се опитал да ремонтира колата, но не успял. След края на уикенда бащата се прибрал с автобус за София, като скрил ключовете за колата с намерение по отпуската да дойде и ремонтира превозното средство.
Няколко дни по-късно получил позвъняване от полицията в Девин, с което му съобщили, че синът му е катастрофирал…
Припомняме, че инцидентът, завършил фатално за момчето, стана на 9 юли 2017 година. Кристиян подкарал семейното „Ауди” заедно с приятелката си десет минути след полунощ. По пътя блъска група от четирима туристи. Тийнейджърът се уплашил и избягал. По-късно в контейнер за смет бе открит захвърлен неговия таблет. В продължение на 14 дни момчето бе издирвано от полицаи и мести хора. За жалост, детето бе открито мъртво в пропаст под 120-метрова скала край Триград. Експертизи пък трябваше да установят дали момчето се е самоубило или се е подхлъзнало по скалите. Аутопситя показа, че смъртта е настъпила в нощта след катастрофата. Телесни повреди бяха нанесени на блъснатите туристи.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I