„В момента сме в грипна епидемия и със заповед на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” д-р Марин Даракчиев са взети всички мерки, които се изискват по нормативна база, спрени са и плановите операции”, съобщи д-р Емилия Апостолова – зам.-директор по медицинските дейности. Продължава повишеният прием на пациенти в някои от отделенията, основно с усложнения на вирусната инфекция. Все още е увеличен приемът в Пулмология, Кардиология и ОАИЛ.
По потока на пациенти в Спешно отделение и в Неотложния кабинет се съди за това, че няма особено намаляване на патологията, коментира д-р Апостолова.
Във връзка с повишената заболеваемост и на основание Наредба № 49 изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев е издал заповед, с която временно са увеличени броя на леглата в отделенията, в които има по-голям прием. В ОАИЛ освен пневмониите с дихателна недостатъчност се лекуват и други пациенти, които имат показания за лечение в отделението. Работи се на пълен капацитет. Болните, които имат нужда от хоспитализация, не се връщат. Осигурен е в достатъчен обем персонал. Подсигурена е и болничната аптека с необходимите медикаменти, в това число и противовирусни.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I