Фотодокументалната изложба „Ние помним…“, посветена на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея, се открива в Регионалния исторически музей в Смолян.
Тя е краен резултат от реализирана през ноември 2018 г. младежка експедиция „Ние помним…“.
Провеждането на експедицията цели допълване на знанията на участниците за Първата световна война и по-специално за Добричката епопея през 1916 г. По време на Първата световна война българските воини творят чудеса от храброст, воюват с небивал ентусиазъм и жертвоготовност, защото я възприемат като продължение на войните за национално обединение. През 1916 г. българската армия полага огромни усилия, за да воюва на два фронта, защото войната в Добруджа е втори фронт за нея. В боевете при Добрич за първи път в новата ни история се водят сражения между българи и руснаци. Българският войник е изправен пред дилемата дали да воюва срещу освободителите или да капитулира пред тях. Предците ни доказват, че любовта към Отечеството е повече от признанието към освободителите…
Откриването на изложбата ще бъде на 18 февруари от 15 часа в експозиционни зали на музея.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I