Ако ДПС не катастрофира на евроизборите, следващият председател на партията пак ще се казва Мустафа Карадайъ. Разбира се, малко поостарял (помъдрял).
Това е само един от акцентите в словото на Ахмед Доган от рождения му ден. Беше преди 10-ина дни.
Традиционно почетният председател демонстрира как порталът му за информация работи, а и самият той е във форма за политически шах.
Това за Карадайъ е седми или осми по значимост акцент в знаковото му говорене.
ДПС този път не пусна в пространството нищичко. В медиите, гравитиращи около ДПС - нищичко. Останалите пък нищичко не научили.
А словото си го бива. Много повече от предишните. 
Дори Ангел Джамбазки би се зарадвал на новия Доган повече от предизборния Мевлют Чавушоглу.
Целта на Доган този път е била да "рита" по кокалчетата. И се е случило.
Шефът не е поканил на партия шах, а отдолу те рита по кокалчетата!
*
ДПС върви към изборите за Европейски парламент. Как партията на Доган може да спечели пак 4 мандата?
По писаните и неписани правила за правене на политика, по логиката на нареждането на нещата в България, по това какво е в главите на етническите турци в България, отговорите по важност изглеждат така:
1. Как работят трите букви Д-П-С? Има ли го стария заряд в тях? 
2. 17-те в евролистата на ДПС!? Ако са читави, няма проблем за 417 000 гласа, че и за 430 000;
3. По един зад врата на така нар. „млади в ДПС“ и след 3-годишната им дрямка, редуваща се с хленчене „Кога ще ни дадете път (постове)“,... да си припомнят, че в тази партия едно време се работеше. Това, разбира се, не означава листата да бъде попълнена с този контингент от чакалнята на ДПС, защото две „умрели партии“ вече вписаха в листата си едни отдалечени от живота зубрачи и ситуацията е по-скоро тъжно-комична;
4. Кои от ЦОБ и ПГ на ДПС ще тръгнат из страната да помагат на онези от евролистата? Кои от централното ръководство и депутатите, които действат на избирателите като развалена храна, трябва да останат в столицата? А тези, които ще застанат пред избирателите, да имат отговори на неудобните въпроси;
5. Висока активност в смесените региони и традиционно пасивни избиратели в национален мащаб - възможно ли е това? Абсолютно да. „Апартамент гейт“ стана като хитов сериал и засяга не само ГЕРБ, но и БСП. Остава само медийната империя на ДПС да се погрижи да отврати още малко хората от евровота;
6. Кметовете! Общинските кметове са толкова важни, че ако се напрегнат… няма значение кои ще бъдат тези 17 лица в евролистата. Е, не толкова елементарно като едно време – магаре да пишеш, депутат ще стане, но това са пчеличките в ДПС. Разбира се, доколкото е останал електорат по селата. За градовете – трудна работа (вижте пак точки 3 и 1);
7. Резервите и корпоративният вот (има по-точно определение, но Комисията за защита от дискриминация ще ни емне);
8. Диалогът с управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКР) в Анкара, дори да изглежда като тупане на топка (среща с Чавушоглу, да речем). Рамо от опозиционната Републиканска народна партия (СНР), чиито кандидати спечелиха кметските избори в големите турски градове;
9. Щом обединението ДПС-ДОСТ-НПСД, за което настоява Анкара, е невъзможно, каква е цената ДОСТ да не играе на тези избори? Не говорим за закриване на ДОСТ, а за цена, която да върне усмивката на лицето на Лютви Местан, а в същото време в Сараите в Бояна да има „кючек хавасъ“;
10…;
Да, всички си мислят, че най-важни са имената в листите. Нали към мажоритарност вървим, или поне 2 500 000 души в България това поискаха. В противен случай, скрити под абревиатурите, ще се избират „политически магарета“, а в по-добрия случай (може да се поспори) мераклии за евтини апартаменти и командировки в чужбина.
Уви, Доган е пренаредил последователността на „Правим първо това, после това, трето…“. Направо си е било ритане по кокалчетата.
Следва продължение
От 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I